• Hokejový zápas

          • Dňa 19.11.2023 sa žiaci našej školy zúčastnili extraligového hokejového zápasu medzi domácimi HC Slovan Bratislava a hosťami HC ' 05 iClinic Banská Bystrica. Bolo to pri príležitosti oslavy Dňa študentstva. Ďakujeme klubu HC Slovan Bratislava za pozvanie na zápas. Deti si tento hokejový zážitok veľmi užili a tento pocit bol ešte umocnený víťazstvom HC Slovan Bratislava.

            Vyjadrenia detí:

            Ela: "Keďže to bol môj prvý hokejový zápas, bolo to pre mňa úplne niečo nové. Úprimne som ani nevedela, aký tím má aké dresy. Keď padol prvý gól, celý štadión začal skákať a tlieskať. Potom som sa zorientovala a bola to veľká zábava."

            Hanka a Lily: "Super zápas a Hankin úplne prvý. Užili sme si to na maximum."

            Timo: "Najviac sa mi páčilo, keď dal Slovan gól a mohli sme skákať a točiť šálom na oslavu."

            Lea, Soňa, Olívia: "Hokejový zápas sa začal a po 27. sekunde dal Slovan gól. Najsmiešnejšie bolo, keď ten istý slovanista zlomil 2 hokejky. Veľmi smiešne bolo byť s maskotom Harvym. Nemal ani chvíľu pokoja, lebo každý chcel s ním fotku a samozrejme aj my .  Keď bola prestávka, išli sme preskúmať areál, bolo to nekonečné."

          • Oko

          • Žiaci 7. – 9. ročníka realizovali na výtvarnej výchove štúdiu oka. Zdanlivo jednoduchá téma umožnila tvorcom vyjadriť škálu emócií a fantázie. Spoznávali sme oko ako tvar, ako symbol, ako podobenstvo v prírode a histórii, zamysleli sme sa, ako môžeme vidieť svet. Každý tému uchopil po svojom, práce si môžete pozrieť vo videogalérii.

            https://www.youtube.com/watch?v=07MK_GsIyPs

          • Dobrý festival. Víťazný projekt Deti pre Bratislavu.

          • Naša škola sa opäť zapojila do súťaže projektov školských tímov Deti pre Bratislavu v rámci kategórie Solidarita a kultúra. Naším víťazným projektom, na ktorý získala škola financie, sa stalo kultúrne podujatie s dobročinným zámerom s názvom Dobrý festival. Z projektu Deti pre Bratislavu sme v minulosti realizovali napríklad projekt školského parčíka s altánkom, knižnicou, náučnými tabuľami a pníkovým sedením, ktorý nám slúži dodnes. Práve v tomto priestore sa uskutočnilo v júni minulého šk. roku podujatie Open air festival žiackeho umenia, ktoré sa stalo ideovým podkladom pre podujatie Dobrý festival. Organizáciu realizujú žiačky zo 7.B triedy s p. učiteľkou Brliťovou (VYV, HUD, TECH). Prostriedky získané zo súťaže využijeme na nákup kvalitnejšej zvukovej techniky pre školu, výstavné systémy, materiál na tvorbu počas hodín techniky a výtvarnej výchovy a catering.

            Dobrý festival je prezentáciou žiackeho umenia, hudobných predstavení a predajného trhu úžitkových výrokov. Výťažok venujeme deťom zo sociálne slabšieho prostredia. (Príbehy mapujeme). Festival sa uskutoční koncom šk. roka na školskom dvore a je určený pre žiakov, rodičov, priateľov školy aj širšiu komunitu. Chceme reprezentovať kultúru a zároveň pocit spolupatričnosti, dobrého srdca, empatie.

            Dňa 13.11. siedmačky slávnostne odprezentovali projekt v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca pred plnou sálou prítomných hostí a predstaviteľmi Starého Mesta, starostom Matejom Vagačom, vicestarostkou Danou Kleinert a zástupcom primátora Jakubom Mrvom. Žiačky sa tiež zúčastnili workshopov s enviromentálnou témou a plánovaním eventov.  

            Veríme, že sa nám spoločne podarí zorganizovať kvalitné predstavenie a prostriedky využijeme aj na skvalitnenie vzdelávania a výchovy.

          • Radošinské naivné divadlo

          • Vo štvrtok 9.11.2023 sa žiaci 5.A a 5.B triedy zúčastnili predstavenia Zázračný lekár v Radošinskom národnom divadle. Nová autorská inscenácia Zázračný lekár inšpirovaná maďarskou ľudovou rozprávkou rozpráva príbeh obuvníka Cipésza a jeho manželky, ktorí zatúžia zlepšiť svoj spoločenský status. No ako správni fušeri zvolia na dosiahnutie svojho cieľa veľmi nečisté techniky. Prirodzene teda treba nájsť niekoho, kto všetok tento chaos a nešťastie zastaví. Ako to však býva, sila sa skrýva tam, kde by ju nikto nehľadal. Tvorivý tím divadla Houže sa na túto cestu vydáva v sprievode absurdného humoru, prekvapivých zvratov a živej kapely.

          • Súťaž O najkrajšiu triedu. Jeseň.

          • Školský parlament, ktorý bol obnovený na začiatku tohto školského roka, a tvoria ho zástupcovia jednotlivých tried, vyhodnocoval prvú sezónnu jesennú fázu súťaže O najkrajšiu triedu, ktorá bude prebiehať počas celého roka. V hodnotení ich zaujímali čistota triedy, poriadok, sezónne zobrazenie, jednotlivá mesačná téma a celkový dojem. Za prvý stupeň získala najviac bodov trieda 4.B, na 2. stupni vedie 7.B. Sezónne motívy tvorili žiaci na rôzne témy, zobrazovali jesenné listy, zvieratká, dekorácie, Helloween, mexický Día de los Muertos, jesenný strom priateľstva, vence, šarkany, huby, monsterkov, ovocie a i. Fotografie jednotlivých tried prinášame vo fotogalérii.Súťaž O najkrajšiu triedu pokračuje ďalej do zimnej sezóny a školský parlament bude ďalej organizovať aj rôzne iné  školské podujatia. 

          • Exkurzia v Štátnom archíve v Bratislave

          • Dňa 26.10.2023 sa žiaci 5.A a 5.B triedy zúčastnili exkurzie v Štátnom archíve v Bratislave. Žiaci sa zoznámili ako sa písomné pramene archivujú, tak, aby mohli byť zachované aj pre budúce generácie. Mohli sme vidieť napr. listinu o rozsudku Juraja Jánošíka, zápis o narodení M. R. Štefánika, závet Jána Palárika a ďalšie rôzne zaujímavé pramene. Žiaci si vyskúšali pečatenie pečatidlami, písanie husím brkom, skladanie krabíc/ kartónov, v ktorých sa písomné pramene uchovávajú. Ďakujeme archivárom zo Štátneho archívu, že nám pripravili obohacujúcu prednášku so zaujímavým programom, ktorý zaujal nielen žiakov, ale aj našich učiteľov.

          • Dávať je dar - pomohli sme zvieratkám v útulku

          • Tohtoročné podujatie “Jablkové hody“, ktoré sa konalo v stredu 18.10. malo aj charitatívny rozmer.
            Naši klubáci spolu s piatakmi sa pod vedením svojich pedagógov rozhodli pomôcť opusteným
            zvieratkám a časť zarobených peňazí venovať útulku Slobody zvierat. Slávnostné odovzdanie
            symbolickej poukážky prebehlo na pôde Slobody zvierat, kde si deti prevzali certifikát „Priateľ
            zvierat“ a malú pozornosť. Touto výnimočnou udalosťou sme sa rozhodli zapojiť do projektu
            „Detský čin roka“, ktorý motivuje ku konaniu dobrých skutkov a pomáha deťom, budúcim dospelým
            zorientovať sa v hodnotách.
            Dávaj a bude ti dávané.

          • Kurz prežitia

          • Dňa 26.9.2023 trieda 5.B absolvovala kurz prežitia v prírode, kde sa žiaci dozvedeli veľa zaujímavých informácií.

            Emily, Terka a Ela píšu: "Kurz prežitia bol super výlet. Najdlhšie nám trvalo postaviť si stany. Potom sme rozložili oheň a pripravili si večeru. V noci nás zobudil pán Michal (inštruktor, vojak) a išli sme na nočnú prechádzku. Naučil nás, ako sa v noci po lese pohybovať, orientovať a počúvali sme rôzne zvuky, ktoré z lesa vychádzali. Nakoniec sme dostali úlohu prejsť asi 20m sami bez toho, aby sme si zasvietili a mali sme nájsť inštruktora. Keď sme ho našli a zasvietili, dostali sme odmenu. Na druhý deň sme si na raňajky znovu opiekli alebo sme zjedli jedlo, čo nám rodičia nabalili. Pi jedle sme si išli postaviť bunkre, ak by sme boli nútení prenocovať v lese. Rozdelili sme sa do skupín a súťažili sme, kto postaví najlepší bunker. Po skončení súťaže sme sa vrátili k stanom, zbalili si všetky veci a autobusom sme sa vrátili úspešne späť do školy."

      • Kontakty

        • ZŠ s MŠ Dubová 1, Bratislava
        • +421 2 54771703
        • Dubová 1, 811 04 Bratislava I Slovakia
        • 52604519
        • zsdubova.edupage.org
        • Mgr. Eva Dubeňová
        • Mgr. Iveta Sopková - 1. stupeň ZŠ PhDr. Renáta Daaj - 2. stupeň ZŠ Eva Pinterová - MŠ
        • Ing.Arch. Eva Roháľová
        • Mgr. Anna Michalková
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje