• Exkurzia - Kistler

          • Dostala sa nám príležitosť stráviť jeden deň vo firme Kistler. Je to firma zameraná na programovanie... Okrem prezentácie a prehliadky firmy, pre nás pripravili bohatý program. Žiaci dostali viaceré ulohy, kde mali možnosť pracovať v tímoch a hľadať riešenia ako skutoční programátori. Viacerým sa podarilo podať slušný výkon. Prikladám reakcie niektorých žiakov:

            Veľmi sa mi tam páčilo, najviac ma zaujala hra so senzorom, v ktorej som musel prechádzať cez všetky brány  ako dospelý, by som tam rád pracoval...ďakujeme, bolo to super! David 5.A

            Páčilo sa mi aký program mali pre nás pripravený, napr. programovanie motora + tiež som sa veľa naučil o využití programovania v praxi. Martin 9.A

            Vaša vášeň a ambícia voči programovaniu a práci s technológiou sú obdivuhodné! Zaujímavé je vidieť, ako vytvárate softvér a hardvér, najmä v oblasti senzorov. Vaša schopnosť pracovať s rôznymi senzormi pre rôzne firmy, ako aj flexibilná pracovná doba, ukazujú vašu všestrannosť a odhodlanie. Teším sa, že ste ochotní venovať sa testovaniu a spolupracovať s rôznymi oddeleniami a odvetviami. Vaša snaha zdôrazňuje váš prístup k práci a schopnosť prispievať k rôznym odborom a priemyselným odvetviam. Skvelá práca! Držím palce pri ďalšom rozvoji vašej kariéry v oblasti programovania!

            Ďakujeme za dnesny den. Oliver 9.A

            Bol to hodnotne strávený cas. Po celú dobu bolo cítiť zanietenie zamestnancov odovzdať maximum zo svojho sveta. Sme vďační za túto skúsenosť. 

             Ako sa hovorí 1x zažiť je lepšie ako 1000x počuť :)

             

          • Paleodielňa alebo zážitkový dejepis

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Paleodielňa alebo zážitkový dejepis.

            Šiestaci si na chvíľu vyskúšali ako ťažko sa žilo v praveku. Ľudia nepoznali žiadne vymoženosti a napriek tomu bol ich život zaujímavý. Žiaci si vyskúšali pomlieť múku len za pomoci drvidiel a vyrobili si náramok zo žihľavy. Opracovanie paličky, ktorá mala pomôcť pri love, bolo dosť náročné. Zapáliť oheň len pomocou drievok, sa veru nikomu nepodarilo. Lepšie výsledky mali pri modelovaní malých sošiek, kde zvolili aj Miss venušu. Tento praveký workshop trval päť vyučovacích hodín a priniesol veľa poznatkov.

          • Predvianočné dobré skutky

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Predvianočné dobré skutky.

            Aj naša škola sa tento rok zapojila do zbierky Krabičky plné lásky. Žiaci 6.A ako ambasádori tejto zbierky chodili v novembri počas ranných pohôd informovať žiakov z ostatných tried o aktivite. Priniesli ukážkovú krabicu od topánok, obalenú vo vianočnom papieri, oboznámili s podmienkami a informovali o termíne. Cieľom nebolo množštvo, ale kvalita a motiváciou dobrovoľnosť. Nakoniec sa pridali všetky triedy a vyzbierali sme 75 krabičiek. Darčekmi pripravenými s láskou urobíme radosť starším osamelým ľuďom v Starom Meste. Ďakujeme žiakom a rodičom, za toto nádherné gesto. (Marcela Makulová a žiaci zo 6. A.koľkolasky.sk) Dobré srdce ukázali aj žiačky 6.B,ktoré sa rozhodli pomôcť pred Vianocami aj psíkom. Za peniaze, ktoré zarobili, nakúpili pre nich potrebné veci a darovali ich Slobode zvierat v Lamači.Zarobili ich predajom dobrôt a výrobkov na podujatí Vianočný bazár žiakov 2.stupňa,ktoré zorganizoval Školský parlament.Uskutočnilo sa 20.12.v telocvični.Na podujatí zaspievali vianočné piesne žiaci 6.,7.,9.ročníka s učiteľmi CLIL a HUD a čarovné divadlo zahrali žiaci 5.A

          • Návšteva ekocentra na Kamzíku

          • Vďaka spolupráci s mestskými lesmi v Bratislave a ich novému centru ekovýchovy na Kamzíku  sa naši žiaci druhého ročníka zúčastnili aktivity, ktorá pojednávala o zime a prikrmovaní živočíchov v zimnom období.  Ešte počas jesene sa rovnakej aktivity zúčastnili žiaci 2.B, ktorí zažili krásne jesenné počasie. V oboch prípadoch sme si okolie ekocentra s lesníckym arborétom náramne užili. Nové centrum ekovýchovy vzniklo v rámci rekreačného areálu Kamzík len tohto roku na jar. Malinké arborétum tvoria vzácne a exotické dreviny, staré aj niekoľko sto rokov.  Budova ponúka nádherné priestory na organizovanie rôznych kurzov, seminárov týkajúcich sa ochrany prírody pre školy a širokú verejnosť. Ich ponuka je naozaj veľkolepá. Školské aktivity sa konajú v dopoludňajších hodinách. Cez víkend sú rôzne aktivity a dielničky pre širokú verejnosť. Časť kurzov je vedená pod Inštitútom aplikovanej ekológie Daphne. Aj ich ponuka je veľmi zaujímavá. My sme sa hravou formou dozvedeli, ktoré zvieratká sa sťahujú, ktoré ostávajú, a ktoré hibernujú. Dokonca sme sa dozvedeli, že pred sto rokmi si aj o vtákoch mysleli, že ostávajú na našom území zimovať. Neverili, že vtáky dokážu tak ďaleko preletieť. Až prišiel bocian s africkým oštepom v krku, preletel do Európy zranený a vtedy uverili, že naozaj dokázal prekonať takú veľkú vzdialenosť. Taktiež nám náš sprievodca ekocentrom Michal vysvetlil, čo patrí a čo nepatrí do kŕmidla a prečo. Po príjemnej a hravej prednáške sme si najprv spoza okna, potom priamo pred kŕmidlom všímali druhy vtákov. Išlo o viaceré druhy sýkoriek, brhlík obyčajný a ďateľ veľký.  A dokonca sme mali v prvej skupine šťastie aj na veveričku, ktorá si prišla pochutnať na oriešku. V arboréte sme pokračovali prechádzkou a do každého kŕmidla sme im nasypali, čo nám Michal pripravil. V decembrovej skupine bolo vtáčikov menej, ale o to krajšie bolo brodiť sa v snehu a dokrmovať vtáctvo.

          • Čítanie nás baví

          • Stále aktuálna téma o čítaní s porozumením nás viedla k tomu, aby sme pokračovali v spolupráci so Staromestskou knižnicou a hľadali nové možnosti prebudenia záujmu o čítanie. Preto sme si do tretích tried dohodli zaujímavé podujatie Čítanie nás baví: O čajke a kocúrovi, ktorý ju naučil lietať. Išlo o dramatizované čítanie Ľudmily Hrdinákovej z knihy O čajke a kocúrovi, ktorý ju naučil lietať, ktorej autorom je Luis Sepúlveda. Príbeh: Jedného dňa sa čajka vzdiali od svojho kŕdľa a omočí si krídla v ropnej škvrne. Z posledných síl doletí na balkón, kde sa na slnku vyhrieva tučný čierny kocúr. Keď znesie svoje posledné vajíčko, vymámi z neho tri sľuby: že vajíčko nezje, ale vysedí ho, až kým sa z neho nevyliahne malá čajka, že sa o ňu bude starať a keď príde čas, naučí ju lietať. Už prvé dva sľuby sú dosť ťažké, ale ten tretí priam nemožný! Podarí sa to? Krásny príbeh plný vtipných situácií, ktorý deti nenásilne vedie k uvedomeniu si skutočných hodnôt ako priateľstvo, plnenie sľubov, akceptovanie odlišnosti druhých a šetrný prístup k životnému prostrediu.Čítanie sa všetkým páčilo a veľa žiakov má chuť si knihu prečítať.

      • Kontakty

        • ZŠ s MŠ Dubová 1, Bratislava
        • +421 2 54771703
        • Dubová 1, 811 04 Bratislava I Slovakia
        • 52604519
        • zsdubova.edupage.org
        • Mgr. Eva Dubeňová
        • Mgr. Iveta Sopková - 1. stupeň ZŠ PhDr. Renáta Daaj - 2. stupeň ZŠ Eva Pinterová - MŠ
        • Ing.Arch. Eva Roháľová
        • Mgr. Anna Michalková
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje