• Otvorenie športového dvora v ZŠ s MŠ Dubová

          • Milé deti, milá mládež, vážení rodičia, starí rodičia, priateľky a priatelia, susedstvo, komunity,

             

            dovoľte nám pozvať Vás v mene starostu Starého Mesta Mateja Vagača a pani riaditeľky ZŠ s MŠ Dubová, Evy Dubeňovej na športovo-kultúrno-komunitné popoludnie, pri príležitosti slávnostného otvorenia zrekonštruovaného školského ihriska na ZŠ s MŠ Dubová, v utorok 30.04.2024 od 14.00

             

            Na novom ihrisku sa môžete tešiť na športové aktivity:

            14:00 – 15:30 športová olympiáda pre deti 1. stupňa

            15:30 – 17:30 športové aktivity pre deti 2. stupňa – drevené kolky Molkky, streľba s lukom na terč, fresbee, stolný tenis

            16:00 – 17:30 voľné športovanie detí a dospelých.

             

            Náladu nám bude robiť DJ Wix!

             

            Na vstupnom dvore školy na všetkých čakajú

            14:00 – 16:00 spoločenské hry a tvorivé aktivity

            15:00 – 15:30 koncert skupiny Chick2Chick

            16:00 – 17:30 vystúpenia žiakov súkromnej ZUŠ a výstava výtvarných prác detí zo ZŠ

             

            Nebude chýbať občerstvenie a darčeky pre najmenších.

            Ako prekvapenie sme pre Vás pripravili aj penovú show o 15:30, držme palce počasiu, nech si ju všetci užijeme!

            Príďte sa zabaviť a otvoriť letnú športovú sezónu na krásnom ihrisku, ktoré mestská časť Bratislava-Staré Mesto zrekonštruovala pre Vás všetkých – keďže, ako dobre viete, školské dvory v Starom Meste sú otvorené pre každého!

             

            Mestská časť Bratislava-Staré Mesto a ZŠ s MŠ Dubová

          • 1.A v SNG

          • V piatok 12.4.2024 sa žiaci 1.A spoločne zúčastnili exkurzie v Slovenskej národnej galérii, kde si pre nás pripravili program, ktorý pojednáva o objavovaní sveta. Každý deň nám môže priniesť niečo nové a zaujímavé – stačí mať oči poriadne otvorené. O tom nás presviedča aj umenie, vďaka ktorému môžeme vnímať svet z rôznych pohľadov. Spoločne si ukážeme, aké dôležité je zachovať si radosť z objavovania po celý život. Žiaci absolvovali workshop, ktorý nadväzuje k monografickej výstave Marka Blaža: Celý človek a mali možnosť vyskúšať si rôzne techniky ako napríklad frotáž alebo otláčanie. 

          • Exkurzia 4.A

          • Dňa 17.4.2024 sa naši štvrtáci v rámci vlastivedného vyučovania zúčastnili exkurzie do rodného domu M. R. Štefánika v Košariskách a navštívili aj mohylu na Bradle. Dozvedeli sa veľa zaujímavých informácií o živote nášho velikána. Videli jeho rodnú izbu, ručne písané práce, uniformu a zbierku predmetov, ktoré si dovážal z ciest po svete. Na mohyle Bradla si uctili jeho pamiatku chvíľkou tichá. Aj také zaujímavé môžu byť hodiny vlastivedy.

          • Ročníkové práce 4.A

          • Dňa 12.4.2024 sa uskutočnila v triede 4.A prezentácia ročníkových prác na tému "Bratislava, moje mesto". Žiaci sa pripravovali dva mesiace v skupinkách. alebo individuálne.Výsledkom ich snaženia boli plagáty, 3D modely. či prezentácie v Powerpointe.Na túto udalosť sme pozvali aj rodičov, ktorí boli na svoje ratolesti patrične hrdí.Atmosféra bola veľmi príjemná. Dozvedeli sme sa množstvo zaujímavostí o našom meste.Na záver si každý odnášal Certifikát o účasti a sladkú odmenu ako spomienku na náš projektový deň.

          • Výtvarná súťaž Môj vzor

          • Žiaci 2.stupňa tvorili portrét rôznymi technikami od farbičiek,fixiek,suchého pastelu po aquarel. Motívom tvoriť konkrétnu tému portrétu bola výtvarná súťaž s názvom Môj vzor. Žiaci si vyberali hudobníkov,športovcov,zaujímavých ľudí z internetoveho sveta,vedcov,hercov a samozrejme aj rodičov.Zo všetkých portrétov posielame výber tých najlepších.V celoslovenskom finále im držíme palce!

            Žiaci,ktorí postúpili z 2.stupňa (poradie sme neurčili): Tomáš Jurina - 8.B, Margaréta Mikulášová - 7.B, Viktória Alaxinová – 7. B, Stella Shmotser - 7.A, Rastislava Dušeková – 9.A, Nina Záleská – 5.B, Stela Bilíková – 8.B, Simone Savage – 5.B, Lucia Olejková – 7.B, Eva Lešková – 7.B, Filip Krokovič – 7.B, Anna Mikhailova – 8.A, Tami Baroková – 8.A, Viktória Tokárová – 7.B, Kira Kostiaieva – 7.B.

          • Darčeky na zápis prvákov

          • Zápis prváčikov sa blíži, preto naši vychovávatelia spolu s deťmi pripravili pre budúcich prváčikov krásne darčeky. Je ich celá škála. Tešíme sa na prváčikov a veríme, že im darčeky od našich detí vyčaria úsmev na tvári

          • Výlet do Talianska

          • Koncom marca sa konal školský výlet do Toskánska, ktorého sa zúčastnili žiaci aj učitelia našej školy. Začínali sme v stredu nočným odchodom z Bratislavy a po približne 13 hodinovej jazde sme dorazili do Sieny. Tam nás naša sprievodkyňa zoznámila s históriou mesta a pamiatkami, nasledoval voľný program v okolí námestia Piazza Campo. Večer sme sa autobusom presunuli do hotela, kde nás čakala večera a zaslúžený oddych.V piatok sme sa po raňajkách previezli do stredovekého mestečka San Giminano s tradičnými vežovými domami a krásnymi námestiami. Po prehliadke mesta sme mali opäť voľný program, počas ktorého sa výletníci rozpŕchli do malebných uličiek, tradičných obchodíkov, či ochutnať mnohokrát ocenenú taliansku zmrzlinu. Opúšťajúc San Gimiano sme z autobusu obdivovali krásne zelené pláne obklopujúce toto mesto. Nasledovala návšteva Piazza dei Mirácoli v meste Pisa, ktoré je známe najmä šikmou vežou. Všetci si ju pofotili a niekoľko účastníkov sa podujalo aj na jej výstup.Posledný deň sme strávili vo Florencii, ktorú sme si najprv prešli spolu so sprievodkyňou a následne sme mali dlhšie voľno, počas ktorého sme navštívili reštaurácie, obchody a pamiatky podľa vlastného výberu. Výlet sme zakončili na vyhliadke nad mestom a počas noci sme cestovali naspäť domov do Bratislavy.

          • Burza kníh

          • Dňa 5.4.2024 sa na našej škole konala Burza kníh. Žiaci, z prvého aj druhého stupňa, priniesli naozaj množstvo kníh, ktorým chceli dať ešte šancu na ich ďalšie využitie. Akciu pripravovali a organizovali členovia šk. parlamentu- žiačky 9.B. Predávať sa začalo o 9 hod a trvalo až do 15 hod. Prvými nakupujúcimi boli žiaci druhého stupňa a od 12h mohli nakupovať aj žiaci prvého stupňa. Účasť bola naozaj veľká, nielen našimi žiakmi a zamestnancami školy, ale aj rodičmi a inými milovníkmi kníh. Peniaze z predaja budú rozdelené do triednych fondov podľa zoznamov kníh. Ďakujeme všetkým, ktorí sa akcie zúčastnili. Tešíme sa aj na ďalšie spoločné akcie. S pozdravom, školský parlament

          • Noc s Andersenom

          • Dňa 5.4.- 6.4. sa konala školská akcia Noc s Andersenom pripravovaná žiakmi z 8. ročníka. Na príprave si dali naozaj záležať a jednotlivé aktivity mali pripravené do najmenších detailov. Program sme zahájili pravidlami, ktorými sa žiaci riadili počas celej akcie. Bolo im zakázané používať mobily, s výnimkou aktivity Pátračka v tme - pre tých, ktorí nemali čelovku. Deti boli náhodne rozdelené do 5 skupín. Následne si jednotlivé tímy vytvorili svoje erby a prešlo sa k prezentácii o Andersenovi. Z prezentácie robili skupiny kvíz, za ktorý získali prvé body k celkovému hodnoteniu. Každá skupina potom absolvovala ďalšie aktivity: vytvorenie básne s udelenými slovami, puzzle, pátranie v knihe, vytvorenie rozprávky v angličtine s využitím určitých slov, pantomíma na slová nielen z rozprávok, turnaj v pingpongu a tvorba záložiek. Medzi aktivitami mali deti 2 prestávky, počas ktorých pozerali rozprávky. Musíme deti naozaj pochváliť, boli úúúúplné maslíčka. Riadili sa podľa pokynov a cez prestávky sme o nich ani nevedeli. Také ticho pri pozeraní rozprávky sme už dávno nevideli.V sobotu ráno prišlo vyhodnotenie, prvé tri miesta získali tiež medaily, avšak každé dieťa odchádzalo s odmenou a účastníckym listom.Veríme, že si deti odniesli pekné zážitky.

            Školský parlament

          • ŠKOLSKÁ BRIGÁDA 6.4.2024

          • Ďakujem všetkým zamestnancom, rodičom, žiakom a ich súrodencov, ktorí sa dňa 6.4.2024, v čase od 8:00 -
            12:00, zúčastnili jarnej brigády v ZŠ s MŠ Dubová..
            Z pripojených fotografií vidieť, že sa nám podarilo:
            - vyhrabať a vyčistiť areál ZŠ a MŠ
            - areál MŠ pripraviť na realizáciu projektu
            - ostrihať stromy a kríky
            - zasadiť nové kríky a trávy
            - vykopať jamy na nové veľké stromy, ktoré budeme sadiť v rámci projektu
            - vyčistiť priestor kompostoviska
            - pripraviť plochu na vstup na otvorenie zrekonštruovaného športového dvora
            - vytriediť odpad z CO krytu
            - naplniť kontajner s odpadom
            Brigády sa celkovo zúčastnilo 65 ľudí, ktorí vzájomne spolupracovali a spoločným úsilím prispeli k zveľadeniu
            školského areálu ZŠ s MŠ Dubová. Teším sa, že nás prišli podporiť aj z vedenia MČ Bratislava-Staré Mesto. a
            ďakujem aj zamestnancom životného prostredia, ktorí nám zabezpečili, že už 3 dni nám postupne odvážajú
            všetok rastlinný odpad, ktorý sme na brigáde zhromaždili. Pre všetkých účastníkov škola zabezpečila
            občerstvenie, kde si z pestrej ponuky každý mohol vybrať to, čo mu chutilo.
            Dňa 15.4.2024 si môžete pozrieť areál, keď sa zúčastníte rodičovského združenia, podrobnejšie informácie Vám
            posielajú triedni učitelia. Dňa 23.4.2024 sa uskutoční Deň otvorených dverí a 24.4.2024 sa otvára náš
            zrekonštruovaný školský dvor. Na TA ZRŠ sa dozviete podrobnejšie informácie k týmto akciám.

            S pozdravom, Mgr. Eva Dubeňová

          • Beseda so spisovateľom Petrom Stoličným

          • Kto by nepoznal obľúbenú poľskú rozprávku Lolek a Bolek? Tento rozprávkový a filmový príbeh sa podarilo dostať na Slovensko a to vo forme zaujímavej knihy – Lolek a Bolek. Dvaja huncúti, čo vyskočili z televíznej obrazovky. Tejto úlohy sa ujal známy rozprávkar a spisovateľ Peter Stoličný a v kníhkupectve Panta Rhei sme mali možnosť si vypočuť, ako sa tento príbeh dostal až do slovenskej knižky. Okrem zaujímavej cesty na Slovensko a inšpiráciách k príbehom, nám autor poradil, ako byť dobrým spisovateľom. Deti z 3. A. a 3. B. triedy sa ho pýtali, ako by im pomohol a čo by im poradil pri písaní ich vlastných príbehov. Základom je všetky nápady si v každom veku zapisovať. A možno ich raz využijú v dospelosti.

          • Významné návštevy na našej škole vo februári

          • Vo februári sme mali dve významné návštevy na našej škole. Prvou bola návšteva docentky doc.Mgr. Eleny Kováčikovej, Phd., vedúcej Katedry anglického jazyka a kultúry na UKF Nitra. Pani docentka prišla aj so svojou doktorandkou a študentkou, aby sa pozreli ako funguje CLIL program a CLIL metóda v praxi. Pani docentka a jej študentky sa boli pozrieť aj na vyučovacie hodiny. Ďalšou významnou návštevou bola návšteva z Prahy, kedy sa prišli na našu školu pozrieť dve panie učiteľky z pražských základných škôl cez program Európskej komisie Erasmus+. Ich návšteva bola zameraná na používanie digitálnych technológií v praxi. Pani riaditeľka Mgr. Eva Dubeňová im vysvetlila podrobnosti o našej škole, panie učiteľky sa boli pozrieť na viaceré vyučovacie hodiny a tiež sa zoznámili s viacerými učiteľmi našej školy a vymenili si medzi sebou skúsenosti týkajúce sa nielen digitálnych technológií, ale aj iných oblastí vyučovania.

          • Školské kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín

          • Školské kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín sa na našej škole konalo 29.2. V troch kategóriách podľa ročníkov sa zúčastnilo 26 súťažiacich v próze a v poézii. Prvá kategória bola pre žiakov 2. 3. a 4. ročníka. Druhá kategória bola pre 5. a 6. ročník a posledná kategória pre 7. až 9. ročník. Hojná účasť  a silné nasadenie nás veľmi potešilo. Gratulujeme všetkým výhercom a zúčastneným. Zároveň sa nám podarilo s piatimi výhercami prvých miest a to Félixom Kučerom, Emilom Hubom, Dorotou Mlichovou, Emily Urbanovou a Margarétou Mikulášová zúčastniť okresného kola 22.3. na Gymnáziu sv. Uršule. Síce sa nám nepodarilo vyhrať, o to viac si ceníme skúsenosť pre niektorých prvú takúto veľkú súťaž. Tento deň sme si spoločne užili.

             

            Výhercovia:         

            POÉZIA

            1. Kategória

            1. miesto – Félix Kučera – 4. B.

            2. miesto – Tomáš Végh – 4.B.

            3. miesto – Eva Glézlová – 2.A.

            4. špeciálne miesto – Kira Kostiana – 3.A.

                   2.    Kategória           

            1. miesto – Emil Huba – 6. A.

                   3.    Kategória

            1. miesto – Dorota Mlichová – 7.B.

            2. miesto – Maxim Pardubský – 7. A.

             

            PRÓZA

            1. Kategória

            1. miesto – Emily Urbanová – 3. B.

            2. miesto – Anna Sameliak – 2. A.

            3. miesto – Adela Mackaničová – 4. A.

                   2.    Kategória

            3. miesto – Soňa Hubačová – 5. A.

                   3.    Kategória

            1. miesto – Margaréta Mikulášová – 7. B.

            2. miesto – Michal Valko – 7. A.

          • Ako darovať 2 % z daní?

          • Tešíme sa zo vzájomnej spolupráce rodičov a zamestnancov ZŠ s MŠ Dubová. Ak nás chcete podporiť aj 2% dane, budeme potešení. Podporiť nás môžu aj zamestnanci a rodinní príslušníci. Našim cieľom je zabezpečiť podporu, vzdelávanie a relax všetkých našich detí v externom prostredí. Z financií získaných z 2% plánujeme zrevitalizovať detské ihriská, ktoré môžu slúžiť aj okolitej komunite v rámci otvorených školských dvorov. V prílohe nájdete tlačivá a  nižšie uvádzame pokyny k poukázaniu 2% dane na OZ Brnkáčik.

             

          • Tvorili sme kašírované fantazijné zvieratá

          • Na hodinách techniky sme sa na druhom stupni inšpirovali čarovnými soškami fantazijných tvorov, ktorých autorom je súčasný umelec Gustavo Ramirez Cruz. Narodil sa a vyrastal v Bogote v Kolumbii a svoju vášeň pre umenie objavil už v ranom veku. Ponorený do žiarivých farieb strávil detstvo kreslením a skúmaním rôznych materiálov a tvarov. S pribúdajúcim vekom ho umelecká cesta priviedla k štúdiu grafického dizajnu, fotografie a ilustrácie. Tvorí tiež zaujímavé sošky milých tvorov, ktoré dokáže predávať za tisícky eur. Práve tie sa stali inšpiračným podkladom pre realizácie našich žiakov na druhom stupni. Každý žiak ale musel vymyslieť vlastný originálny kúsok. Od nákresu, cez technický postup až po kolorovanie. Na hodinách techniky, vrátane techniky CLIL programu, sme volili technický postup kašírovania. Vznikli krásne výrobky, ktoré prinášame vo fotogalérii.

          • Greenpeace x Slovenské základné školy za zníženie produkcie plastov

          • Naša škola sa zapojila do akcie Greenpeace, ktorá poukazuje na škodlivosť plastov
            a vyzýva k riešeniu ich zníženej spotreby. Z ulíc susedného Rakúska do Bratislavy
            a Košíc putuje inštalácia – „stánok“, z ktorého stropu visí 2 000 plastových fliaš
            s odkazmi detí na tému: „Nechceme planétu zamorenú plastmi.“ Aj odkazy našich
            žiakov budú súčasťou inštalácie, ktorá bude umiestnená v Bratislave dňa 18.-
            19.3.2024 pred Starou tržnicou.

          • Deň otvorených dverí

          • Oznamujeme, že z dôvodu stavebných prác v zborovni a zriadenia dočasnej zborovne na chodbe 1. poschodia ZŠ s MŠ Dubová, sme museli určiť nový termín na Deň otvorených dverí v ZŠ s MŠ Dubová -  23.4.2024 v čase od 8:00 do 11:00.

            V čase od 8:00 - 10:00 si môžete pozrieť výchovno-vzdelávací proces a o 10:15 bude stretnutie s vedením školy pre rodičov predškolákov s informáciami k zápisu, ktorý sa uskutoční 26.- 27.4.2024. Viac informácii k zápisu nájdete v záložke našej webstránky Základná škola - Zápis.

            Tešíme sa na Vašu návštevu, rodičia predškolákov môžu prísť aj s dieťaťom.

            S pozdravom, Mgr. Eva Dubeňová, riaditeľka

             

          • Zúčastnili sme sa majstrovstiev Bratislavského kraja v šachu

          • Dňa 21.2.2024 sme sa zúčastnili majstrovstiev Bratislavského kraja v šachu. Dlhý deň, ťažké boje, ale predsa sa nám podarilo získať 20.miesto. Spoločne sme sa zabavili a strávili príjemný šachový deň. Zúčastnili sa Maxím Pauko, Sebastián Pauko, Emma Steiger, Jakub Delikát, Teo Nitran.

    • Kontakty

      • ZŠ s MŠ Dubová 1, Bratislava
      • +421 2 54771703
      • Dubová 1, 811 04 Bratislava I Slovakia
      • 52604519
      • zsdubova.edupage.org
      • Mgr. Eva Dubeňová
      • Mgr. Iveta Sopková - 1. stupeň ZŠ PhDr. Renáta Daaj - 2. stupeň ZŠ Eva Pinterová - MŠ
      • Ing.Arch. Eva Roháľová
      • Mgr. Anna Michalková
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje